We hebben er lang moeten op wachten, maar zondag 28 juni kunnen we eindelijk met ons nieuwe zeilteam het water op. De unieke samenwerking tussen de Burgerschool en het VTI van Roeselare, waarbij de jongeren de kans krijgen om te leren zeilen, werd al maanden geleden grondig voorbereid. Eind september begon de rekrutering naar een nieuwe crew met een testvaart voor de geïnteresseerden. Tijdens de wintermaanden werden diverse lessen georganiseerd rond zeilterminologie, windkoersen, schiemanswerk, … om zo vanaf de paasvakantie de eerste praktijkervaring op te doen. Het plan was om op vrijdagavond regelmatig naar Nieuwpoort af te zakken voor deelname aan de Cherry Races. Maar toen kwam Corona roet in het eten strooien waardoor heel onze planning in duigen viel.

Vanuit ons ‘kot’ probeerden we echter onze ploeg te blijven motiveren door online videosessies te organiseren. Een nieuwe zeilsimulator kwam daarbij goed van pas. Maar hoe realistisch de simulator ook was, het echte werk is toch wel wat anders! Het gevoel de wind te trotseren, opspattend water in het aangezicht, het stampen en het rollen, het gevecht met de winches… We hebben het zo hard gemist!

Nu we voorzichtig terug kunnen sporten, wilden we onze jongeren zo snel mogelijk op het water krijgen. Zondag 28 juni is het eindelijk zover. Een 5-tal schippers toonden zich meteen bereid om onze leerlingen mee te nemen op hun zeiljacht om hen de basis aan te leren. Met deze kleine vloot zullen leerlingen van het VTI en van de Burgerschool samen in een nieuwe zeilploeg zich klaarstomen voor hun eerste zeilwedstrijden.

Auteur:Kristof Alleman

Leave A Comment

Deel op Social Media!