We zijn ondertussen al aan de zevende les toe. En we hebben ondertussen niet stilgezeten: een groot deel van het zeiljargon werd er doorgejaagd, de windkoersen werden bestudeerd en ook de fysica van het zeilen werd even van naderbij bekeken. Daarnaast werd het schiemanswerk niet vergeten: onze ploeg leerde reeds de belangrijkste zeemansknopen voor het zeilen en hoe een touw op te schieten.

[image src=”2018/03/Zeilles6-3.jpg” width=”600″ align=”center” frame=”style4″]

Nu wordt het stilaan praktischer: met behulp van zeilsimulators worden de windkoersen verder ingestudeerd, met videomateriaal wordt bekeken wat ‘overstag gaan’ nu eigenlijk wil zeggen, er worden regelmatig knopen gelegd, … De ploeg begint dan ook stilaan te dromen over de oefendag om al die kennis in de praktijk om te zetten. De volgende lessen komen nog enkele gastsprekers (lees: een paar jonge kerels van wie het zeilen in hun bloed zit) hun enthousiasme overbrengen op de ploeg. Martijn, Pieterjan en Alexander varen reeds jaren mee met de Optitus en helpen de ploeg begeleiden.

[image src=”2018/03/Zeilles6-4.jpg” width=”600″ align=”center” frame=”style4″]

Mijnheer Desmet en mevrouw Demets moet bij al die info toch ook even goed nadenken. Maar ze hebben er vooral heel veel zin in!

 

Auteur:admin

Leave A Comment

Deel op Social Media!