Op donderdag 5 april en dinsdag 10 april heb ik meegeholpen met het onderhoud aan de Optitus. Toen ik donderdagochtend toekwam in Nieuwpoort en Lieven Boucneau me vertelde wat er nog allemaal moest gebeuren, was ik geschrokken van hoeveel voorbereiding een zeilboot nodig heeft. Maar dat heeft me niet tegengehouden. We zijn met 5 mensen vol goede moed en enthousiasme begonnen.
Het werken aan de boot was leuk en leerrijk.Terwijl we bezig waren hadden we de radio aangelegd en waren we verhalen over het zeilen aan het uitwisselen. We hadden al theorielessen gekregen over het zeilen en voor mij was het eens een goede herhaling om alles op de boot aan te duiden. En wie had ooit gedacht dat ik ooit eens in een bakkist zou kruipen? Ik al helemaal niet! Door te werken aan de boot heb ik niet alleen veel bijgeleerd of herhaald maar ook veel meer goesting gekregen om effectief de zee op te gaan en te zeilen.

Laure Decaluwé

Auteur:Laure Decaluwe

Leave A Comment

Deel op Social Media!