Meerdaagse zeilreis dat was een kans die ik niet kon laten liggen. Na 2 jaar op vrijdag met de zeilploeg mee te doen met de Cherry races van Nieuwpoort was een meerdaagse toch eens een nieuwe uitdaging. De eerste dag was voor mij het zwaarste. Die dag zijn we vanuit Nieuwpoort helemaal naar Zierikzee gevaren. Er stond wel een goede wind samen met golven van een halve meter tot een meter. Laten we zeggen dat ik wat last had van zeeziekte. Ik stuur anders nooit. Maar toen de golven het hoogst werden en mijn buik volledig begon te draaien, heb ik toch wel het roer over genomen. Sturen, slapen en verwonderd rondkijken waren de dingen die ik gedaan heb die dag.
Het was ook een leerrijke ervaring. We hebben enorm veel sluizen gedaan. Wat toch altijd keer op keer een uitdaging was om de touwen juist aan te leggen. Daarnaast hebben we nog wat bijgeleerd over het plotten van onze zeilreis en vele andere interessante dingen. We hebben de 2e dag Zierikzee verkend en zijn daarna op ons gemak verder gevaren.

In het begin van onze tocht die dag heb ik toch even mijn hart vastgehouden. Toen zijn we onder een brug gevaren waar we niet zoveel diepte meer hadden. Het was fantastisch om te zien hoe de brug dichter kwam en we er juist onder raakten.

Rond de middag kwamen Martijn en Pauline Boucneau ons tegemoet. Daar heb ik dan even mijn grenzen verlegd. Die namiddag ben ik met Martijn op een 4,20 bootje verder gevaren. Dat voelt helemaal anders dan met de Optitus (Spirit 32). Maar ik vond het zeker leuk en interessant. Je voelt veel meer welk effect het heeft als je zeilen niet goed staan of als je tijdens het overstag gaan je fok niet op tijd verzet. Het was een leuke ervaring om dat eens mee te maken.[image src=”2019/08/Meerdaagse_2019-142.jpg” width=”600″ align=”center” frame=”style4″] De BBQ in De Piet en ons nachtelijk zwemavontuur kunnen natuurlijk niet ontbreken in dit verslagje. Hoe koud het water ook was toch hebben we samen allemaal even een duikje gedaan rond 22:30 en gezwommen tussen de lichtgevende kwalletjes.[image src=”2019/08/Meerdaagse_2019-169.jpg” width=”1920″ align=”center” frame=”style4″] Het uitslapen de dag erop deed dan zeker ook deugd en als kers op de taart bakten de mannen dan ook nog eens pannenkoeken voor ontbijt. Verder hebben we nog Veere bezocht.
Al bij al was het een fantastische ervaring die ik zeker niet ga vergeten! Dus Lieven als je nog eens matrozen nodig hebt, je weet me te vinden.

Laure Decaluwé

Auteur:Laure Decaluwe

Leave A Comment

Deel op Social Media!